A mindennapi apró döntéseink nagy különbséget eredményezhetnek, ha együtt hozzuk meg őket. A Dr. Oetkernél ezért is haladunk a fenntarthatóbb összetevők felé. Célunk, hogy 2025-re csökkentsük az erdőirtást a kakaó-, pálmaolaj-, szója-, cukor- és papírellátási láncainkban – így mindenki jó érzéssel gondolhat az elfogyasztott finomságokra.
A gazdák és a környezet számára egyaránt előnyös alapanyagok kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a ellenállhatatlan ízélmény. Lépésről lépésre dolgozunk azon, hogy környezetbarátabbá tegyük az együttműködésünk feltételeit – ezáltal te is jobban érezheted magad a választásaid során.
Lépésről lépésre dolgozunk azon, hogy a felelősségteljes élelmiszer választás még könnyebbé váljon. Épp ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy a sütési adalékainkhoz felhasznált vanília egyre inkább Fairtrade és organikus minősítésű legyen. Tagjai vagyunk a Fenntartható Vanília Kezdeményezésnek (SVI) is, amely egy felelősségteljesebb vaníliaipar létrehozását hivatott elősegíteni. Kattints ide, és tudj meg többet az SVI-ről!
Nem titok, hogy a Dr. Oetkernél szeretjük a csokoládét: évente körülbelül 9200 tonna kakaóport vásárolunk, hogy a segítségedre legyünk az ellenállhatatlan csokoládés finomságok elkészítésében – a browniektól egészen a tripla csokis tortákig. Az általunk felhasznált kakaópor 99%-ban Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkezik – ezáltal hozzájárulunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez, erősítjük a gazdálkodó közösségeket és fellépünk az erdőirtások ellen is. Tudj meg többet a kakaóbeszerzésünkről, vagy látogass el az Rainforest Alliance weboldalára.
A Dr. Oetker termékeihez soha nem vásároljuk veszélyeztett fajok egyedeit, és ahol csak lehetséges, olyan tonhalat szerzünk be, amelyet a Marine Stewardship Council (MSC) fenntarthatónak minősített. A tonhalat tartalmazó termékeken mindig keresd a kék MSC címkét, amely azt mutatja, hogy a halat fenntartható módon fogták ki, segítve az óceánok egészséges élővilágának megőrzését - ezáltal lehetőséget teremtve, hogy a jövőben is élvezhessük a tengeri finomságok csodálatos ízét. Kattints ide és tudj meg többet az MSC-ről!
Mindannyian szívünkön viseljük a bolygónk jólétét, ezért is tartjuk fontosnak, hogy termékeink előállításához csak minősített pálmaolajat használjunk.
A tanúsításhoz a pálmaolajat úgy kell előállítani, hogy az egyaránt védje a vadon élő állatokat, a környezetet, a közösségeket és a munkavállalókat, miközben az erdőirtás kérdését is hatékonyan kezeli. Minden apró döntés számít, és együtt nagy változást érhetünk el. Kattints ide és tudj meg többet a Roundtable on Sustainable Palm Oil (Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal) céljairól!
A pizzáinkhoz felhasznált csirkehús egyre nagyobb része teljesíti a European Chicken Commitment feltételeit, ami jobb életkörülményeket és nagyobb odafigyelést jelent az állatokra nézve. Munkánk során nap mint nap a fenntarthatóbb folyamatok kialakításán dolgozunk – ezáltal például több helyet és fényt teremtve a csirkék számára.
Ismerd meg az etikus baromfibeszerzés mellett kötelezettségvállalásunkat, beleértve a European Chicken Commitment irányelveinek követését.
További információAz ellátási láncainkon keresztül segítünk – az éghajlatváltozás egyik fő okát jelentő – erdőirtás elleni küzdelemben. Tanúsított kakaóporunk mellett arra is törekszünk, hogy 2025-re pálmaolaj-, szója-, cukor- és papírellátási láncaink is erdőírtásmentesek legyenek.
További információFelkaroljuk a regeneratív mezőgazdaságot: a gazdákkal együttműködve dolgozunk a talaj egészségének, a biológiai sokféleségnek és az ökoszisztémáknak a helyreállításán, miközben tápláló, fenntartható élelmiszereket állítunk elő. Együttműködünk egy fenntarthatóbb jövőért.
Sokféleképpen tehetjük a fenntarthatóságot a mindennapi életünk részévé. A Dr. Oetkernél öt fókuszterületen – a táplálkozás, a fenntartható összetevők, a hulladékminimalizálás, a klímavédelem és az elfogadás – folyamatosan olyan lépéseket teszünk, amelyek apránként nagy változást hoznak mindannyiunk életébe. Hiszünk benne, hogy közös munkával egy szebb holnapot teremthetünk.
Fenntarthatóbb összetevők, kevesebb só és cukor, több növényi alapú lehetőség és újrahasznosítható csomagolás irányába haladunk.
További információ