Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Áfonyás morzsasüti

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Áfonyás, vaníliapudingos finomság

20 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Áfonyás morzsasüti

A tésztához:

100 mililiter tej
25 g lágy vaj vagy margarin
200 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
25 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Citrom Aroma
1 csipet

A töltelékhez:

500 g áfonya
250 mililiter tejföl
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
80 g porcukor

A morzsa tésztához:

150 g búzaliszt
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
80 g lágy vaj vagy margarin

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a margarint a tejben megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 22 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az Expressz Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 24 x 32 cm négyzetlappá nyújtjuk, majd az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy a tészta a tepsi oldalán kb. 2 cm peremet formázzon. Majd letakarva 15 percet pihentetjük. Közben a tejfölt a pudingporral és a cukorral kézi habverővel jól elkeverjük. A tésztán először az áfonyát, majd a tejfölös masszát egyenletesen elosztjuk. A morzsa tésztához a hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével jól összedolgozzuk. A morzsatésztát a tölteléken elosztjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

sütés: 30 perc

3

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Áfonyás morzsasüti

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből