Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Áfonyás túrósrétes

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Túrós álom áfonyával

24 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Áfonyás túrósrétes

A rétestésztához:

1 csomag Dr. Oetker Réteslap

A kenéshez:

150 g Rama margarin (forró) (forró)

A töltelékhez (két rúd réteshez):

80 g puha margarin
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 db tojássárgája (M-es méret) (M-es méret)
350 g túró (20%-os zsírtartalmú) (20%-os zsírtartalmú)
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
2 db tojásfehérje (M-es méret) (M-es méret)
40 g cukor
300 g áfonya

A tetejére:

némi porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A sütőt kb. 200°C-ra előmelegítjük, légkeveréses sütő esetén 180°C-ra.

2

A töltelékhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral egy kézi robotgéppel (habverő) habosra verjük, majd hozzá adjuk a tojássárgáját. Ezt követően a túrót és a pudingport is hozzáadva csomómentesre keverjük.

3

A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük és óvatosan hozzáadagoljuk a túrós töltelékhez.

4

A réteslapokat a csomagolásból kivesszük és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

5

Az egymásra helyezett lapok közé és a legfelső lapra forró, olvasztott margarint kenünk.

6

A töltelék felét egyenlően elosztjuk a réteslapon, majd erre ráhelyezzük az áfonyák felét.

7

Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétesrudat és a széleit behajtjuk. A második rúd rétest hasonlóképp elkészítjük. Végül megkenjük a rétes tetejét az olvasztott margarinnal, majd azonnal a sütőbe helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 20 - 22 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Áfonyás túrósrétes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk