Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Almaboros tekercs

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Különleges almás, almaboros finomság

20 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Almaboros tekercs

A töltelékhez:

400 g alma
2 ek. citromlé
100 mililiter almabor /fehérbor vagy almalé /fehérbor vagy almalé
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű
50 g porcukor
50 g mandula (szeletelt) (szeletelt)

A tésztához:

4 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
1 db tojássárgája (közepes méretű) (közepes méretű)
70 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Az almadarabokat a citromlével, és 50 ml almaborral megdinszteljük. A desszertöntetet a cukorral és a maradék borral jól elkeverjük, az almához adjuk, és az egészet rövid ideig tovább főzzük. Majd a főzőedényt a tűzről levesszük, a mandulát hozzákeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

sütés: 10 - 12 perc

3

A megsült süteményt a sütőpapírral együtt egy porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Majd a tészta tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy a tészta hosszanti széle mentén 1 cm sávot szabadon hagyunk, majd a süteményt feltekerjük. Tálaláskor a tekercset kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, porcukorral meghintve díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Almaboros tekercs

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 59kJ
14kcal
155kJ
37kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből