Flag

Almadzsem

kb. 7 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Szabolcsi szüret ínycsiklandó almával
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1000 galma (előkészítve mérve)
250 ml100%-os almalé (tiszta, édesítetlen)
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 gcukor
1 késhegynyikardamom (őrölt)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk és 2x500 g-ot kimérünk belőle. Az egyik részt nagyon apróra kockázzuk, majd a másik részt botmixerrel pürésítjük. Kimérünk 250 ml almalevet.

2

Elkészítés

Az almát, az almalevet, a dzsemfixet, a kimért cukrot és a kardamomot egy nagy főzőedényben alaposan összekeverjük. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük és csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.


Variációk

Citromízesítésű almadzsemhez a kész gyümölcsmasszába 1 evőkanál darabolt citromverbénát vagy citromfüvet keverünk.


Alma-körte dzsemhez az alma felét körtével helyettesítjük.


Alma-szilva dzsemhez 250 g előkészített almát (apróra kockázzuk), 250 g előkészített szilvát (botmixerrel pépesítjük) és 500 ml tiszta almalevet használunk. Végül a gyümölcsmasszába 1 ½ evőkanál friss kakukkfüvet keverünk.


Figyelmeztetés

A dzsem tartóssága fűszernövények hozzáadásával rövidül.