Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Ananászos eperlekvár

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Ananászos eperlekvár

A lekvárhoz:

500 g földieper
500 g ananász (friss vagy konzerv)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 1:1
15 g Dr. Oetker Citromsav
1150 g cukor
3 ek. cseresznyepálinka

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát leszedjük, és a megadott mennyiséget kimérjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a gyümölcsöket, és egy merülőmixer segítségével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

2

Elkészítés:

A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal, és elkeverjük a dzsemfixszel és a citromsavval. Az elegyet a gyümölcsmasszához adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Ananászos eperlekvár

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 216kJ
51kcal
40kJ
9kcal
Szénhidrát 9.7g 1.8g
Fehérje 0.8g 0.2g