Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Apró körterétesek

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Körtés csoda

16 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Apró körterétesek

A rétestésztához:

1 csomag Dr. Oetker Réteslap
némi Rama margarin (olvasztott) (olvasztott)
kb. 460 g körte
150 g Dr. Oetker Marcipán
50 g dió (aprított, durvára vágott) (aprított, durvára vágott)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A tetejére:

némi porcukor
50 g dió (aprított, durvára vágott) (aprított, durvára vágott)

Elkészítés

Elkészítés

1

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A sütőt kb. 200°C-ra előmelegítjük, légkeveréses sütő esetén 180°C-ra.

2

A körtéket meg mossuk, félbe, majd szeletekre vágjuk. A marcipánt apróra morzsoljuk.

3

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

4

A rétesek közé olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső réteslapot is megkenjük margarinnal, majd rászórjunk az aprított diót és vanillin cukrot, végül 20*10 cm-es darabokra vágjuk. A körtéket és a marcipán darabokat a kivágott téglalapokra helyezzük, a széleket behajtjuk és a hosszabb oldal mentén feltekerjük.

5

A feltekert réteseket megkenjük olvasztott margarinnal és rászórjuk a maradék diót, végül ráhelyezzük a sütőtepsire.

6

Ugyanígy a másik 3 réteslapot is megtöltjük, majd a sütőtepsit a sütő közepébe tesszük és megsütjük a réteseket.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 perc

Sütés után a kész tésztákat megszórjuk porcukorral.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Apró körterétesek

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk