Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Balzsamos eperlekvár

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Balzsamos eperlekvár

A lekvárhoz:

1100 g földieper (előkészítve mérjük le)
100 ml fehérbor
50 ml balzsamecet (kb. 4 evőkanál)
500 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, apróra vágjuk, és kimérünk 1100 g-ot.

2

Elkészítés:

A gyümölcsöt és a fehérbort egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, hozzákeverjük a balzsamecetet, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Balzsamos eperlekvár

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 372kJ
89kcal
85kJ
20kcal
Szénhidrát 21g 4.9g
Fehérje 1.8g 0.4g