Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Bécsi almásrétes

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Varázslatos klasszikus

15 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Bécsi almásrétes

A rétestésztához:

1 csomag Dr. Oetker Réteslap

A kenéshez:

40 g Rama margarin

A zsemlemorzsához:

100 g zsemlemorzsa (pirított) (pirított)
40 g vaj (forró) (forró)

A töltelékhez:

1 kg alma (hámozott, magozott, reszelt) (hámozott, magozott, reszelt)
½ ek. citromlé
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kávéskanál fahéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
40 g dió (durvára aprított) (durvára aprított)
60 g mazsola

A tetejére:

olvasztott vaj vagy margarin
némi porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A sütőt kb. 180 °C-ra előmelegítjük, légkeveréses sütő esetén 160°C-ra.

2

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

3

Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.

4

A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.

5

Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.

6

Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 40 perc

Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Bécsi almásrétes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk