Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Birsalmadzsem vaníliával

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Birsalmadzsem vaníliával

A dzsemhez:

850 g birsalma (előkészítve mérjük le)
200 ml víz
400 g alma (pl. Jonagold, előkészítve mérjük le)
1 db Dr. Oetker Bourbon vaníliarúd
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd negyedekre vágva eltávolítjuk a magházat, és kimérünk 850 g-ot. Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és kimérünk belőle 400 g-ot. Ezután a birsalmához adjuk, és további 15 percig puhává főzzük. Végül pépesítjük.

2

Elkészítés:

1200 g gyümölcspépet kimérünk. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, és egy főzőedényben a befőzőcukorral elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Birsalmadzsem vaníliával

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 4kJ
1kcal
1kJ
Szénhidrát 0.2g 0.1g