Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Birsalmadzsem

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Birsalmadzsem

A dzsemhez:

900 g birsalma (előkészítve mérjük le)
250 ml víz
350 g alma (előkészítve mérjük le)
5 g Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
350 g cukor (vagy gyümölcscukor ill. szorbit)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd nyolcadokra vágva eltávolítjuk a magokat, és lemérünk 900 g-ot.

2

Elkészítés:

Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. Ezután pépesítjük, hűlni hagyjuk.Közben a megmosott almát lecsöpögtetjük, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi édesítőszert. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 3 percig hagyjuk forrni, majd levesszük a tűzhelyről.Szükség esetén eltávolítjuk a habot, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Birsalmadzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 10kJ
2kcal
4kJ
1kcal
Szénhidrát 0.1g 0g