Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Nyári Virágfürdő

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

Az elkészítéshez:

250 g őszibarack (előkészítve, lemérve) (előkészítve, lemérve)
300 mililiter bodza alaplé
450 mililiter almalé
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

A bodza alaplé elkészítése (kb. 1 literhez)

20 db bodzavirág ernyőt hideg vízbe fektetve megmosunk (ne folyó vízben) majd konyhai törlőkendőn hagyjuk lecsepegni. A virág szárát egy ollóval levágjuk. 750 ml vizet egy főzőedényben felforralunk, hozzáadunk 500 g cukrot, majd 2 percig zubogva forrni hagyjuk. A főzőedényt a tűzhelyről lehúzzuk és hozzáadunk 1 tasak Dr. Oetker citromsavat. A bodzavirágot egy zárható, hőálló edénybe tesszük (kb. 2 l-es) hozzáöntjük a cukros alaplevet. Ezt az alapot 5 napig sötét, hideg helyen letakarva tároljuk (legjobb hűtőszekrényben). Az alaplevet konyhai törlőkendővel kibélelt szűrőn hagyjuk lecsöpögni. A levet felfogjuk.

1

Előkészítés

A barackot rövid időre forró vízbe tesszük, majd áttesszük hideg vízbe és a héját lehúzzuk. A gyümölcs húsát felkockázzuk és 250 g-ot kimérünk. A bodza alapléből 300 ml-t, az almaléből 450 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

A barackot, a bodzalevet és az almalevet főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a dzsemfixet és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, azonnal előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk. Miközben az üvegek hűlnek, időnként megforgatjuk őket, hogy a barackdarabok egyenletesen el tudjanak az zselében oszlani.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Bodzavirágos-almazselé-barackdarabokkal

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 829kJ
198kcal
331kJ
79kcal