Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Bögrében sült kalácsok

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó kalács különlegesség

Kb. 6 darab

Kis gyakorlat szükséges 100 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Bögrében sült kalácsok

A tésztához:

150 ml tej
100 g lágy vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csapott tk.
1 db tojás (közepes méretű)
1 db tojásfehérje (közepes méretű)
50 g mazsola

A kenéshez:

1 db tojássárgája (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tejet felmelegítjük, a margarint hagyjuk elolvadni benne. Hat darab hőálló (3 dl-es) bögrét sütőpapírral kibélelünk, úgy, hogy a papír túlérjen a poháron. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A tésztához a lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, reszelt citromhéjat, sót, tojást, tojásfehérjét és a meleg, tejes keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Végül a kandírozott citromhéjat és a mazsolát is a masszához keverjük. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg a szemmel láthatóan megnő. A tésztát átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és a kibélelt bögrékbe helyezzük. Letakarva, meleg helyen ismét kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A tojássárgáját felverjük, és a süteményt megkenjük vele. A bögréket sütőrácsra helyezve a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 200°C (Előmelegítve)

Légkeveréses: 180°C (Előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Sütés után a süteményt a bögrékben, sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint csomagolhatjuk és akár ajándékként is feldíszíthetjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Bögrében sült kalácsok

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 773kJ
416kcal
593kJ
319kcal
Zsír 15g 12g
Szénhidrát 64g 49g
Fehérje 6.9g 5.3g