Flag

Csokis-vaníliás felhők

kb. 60 darab
Egyszerű
140 Perc
Csokis mandulás-vaníliás finomságok
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Jól záródó fémdobozban, akár 3 hétig is eltartható.
Recipe Tips
A habcsókot érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
3 dbtojásfehérje (közepes méretű)
75 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
50 gporcukor
10 gDr. Oetker Étkezési keményítő
100 gmandula forgács v. szeletelt mandula
50 gtejcsokoládé
A díszítéshez
1 tasakDr. Oetker Tortabevonó ét

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Tortabevonó ét
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

Elkészítés

Egy keverőedényben a tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. Legmagasabb fokozaton keverve fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a bourbon vanília aromát. A porcukrot és az étkezési keményítőt összekeverjük, és a masszához forgatjuk. Végül hozzákeverjük a mandulát és a csokoládéforgácsot. Két teáskanál segítségével diónyi nagyságú halmokat formázunk az előkészített tepsire. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 130 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 130 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 110 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint, forró vízbe állítva megolvasztjuk. A tasak egyik csücskét ollóval levágjuk, majd a habcsókot tetszés szerint díszítjük, és hagyjuk megszilárdulni.

  • Jól záródó fémdobozban, akár 3 hétig is eltartható.
  • A habcsókot érdemes 1 nappal a fogyasztás előtt elkészíteni.