Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Csokoládéfonat

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokoládés kényeztetés

kb. 10 - 12 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Csokoládéfonat

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A töltelékhez:

100 g cukor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez (kb. 20 g) (kb. 20 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
35 g lágy margarin

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)

A díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, majd előmelegítjük a sütőt.

2

Elkészítés

Töltelék: A hozzávalókat egy evőkanál segítségével alaposan összekeverjük.

Kelt tészta: A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A tésztát hosszanti oldalától feltekerjük, majd hosszában elfelezzük. A két tésztaköteget egymás köré fonjuk, sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük, és koszorúvá formázzuk. A tojást felverjük, majd megkenjük vele a tésztakoszorút. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 20 - 25 perc

A csokoládéfonatot sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Díszítés: Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Csokoládéfonat

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk