Flag

Dinnyeszirup

kb. 3 üveg ((500 ml-es))
Közepes
60 Perc
Ellenállhatatlan gyümölcsnedű dinnyéből
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
1500 ggörögdinnye (előkészítve mérve), kb. 3 kg dinnyéből
20 ggyömbér
250 ml100%-os narancslé
1 késhegynyi
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
1

Előkészítés

A dinnyét hasábokra vágjuk, eltávolítjuk a magokat, meghámozzuk, a gyümölcs húsát feldaraboljuk és kimérünk 1500 g-ot. A gyömbért meghámozzuk, és apróra vágjuk.

2

Elkészítés

A dinnyedarabokat a narancslével, a gyömbérrel, a sóval és a dzsemfix-szel egy nagy főzőedényben pépesítjük. Folyamatos keverés mellett felforraljuk és állandó kevergetés közben legalább 3 percig rotyogva főzzük. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük. A gyümölcsmasszát durva szitán átnyomkodjuk, és azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük, csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üvegeket rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk (ha lehetséges). Használat előtt felrázandó.


Javaslatok

• Frissítő italhoz felöntünk egy kevés dinnyeszirupot hideg ásványvízzel vagy
pezsgővel.
• Ha fanyar italt szeretnénk, fi nomítsuk a dinnyeszirupot Ginger Ale-lel (gyömbér
ízű szénsavas üdítőital), citromkarikával és fi nomra vágott bazsalikommal.