Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Diós csiga

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan diós finomság

kb. 15 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Diós csiga

A tésztához:

320 g Tönkölybúza liszt
2 kiskanál Dr. Oetker Sütőpor
120 g porcukor
120 g lágy vaj vagy margarin
100 mililiter tej
3 ek. tejföl
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A töltelékhez:

50 g margarin
50 g darált dió
50 g zúzott dió
50 g barna cukor

A díszítéshez:

25 g margarin
60 g barna cukor
60 mililiter tej
90 g porcukor
200 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
néhány szem durvára tört dió

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává dagasztjuk. Fél órán át hűvös helyen pihentetjük. Enyhén lisztezett munkafelületen vékony lappá (kb. 30 x40 cm) nyújtjuk. A tésztát a margarinnal megkenjük, dióval és a barna cukorral megszórjuk. A tésztalapot feltekerjük és 2 cm széles darabokra vágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

A cukormázhoz egy főzőedényben a barna cukrot, porcukrot és tejet összekeverjük és felforraljuk. A csigák felét a még forró mázzal azonnal bevonjuk és dióval hintjük. A csokis bevonathoz a tortabevonót a tasakon szereplő leírás alapján felmelegítjük, és a csigák másik felét bevonjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Diós csiga

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk