Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Diós kuglóf Baileys-zel

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Diós, kávés, Baileys-es finomság

20 szelet

Könnyen elkészíthető 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Diós kuglóf Baileys-zel

A tésztához:

100 g dió (durvára őrölt) (durvára őrölt)
1 teáskanál kávépor (instant) (instant)
1 ek. víz (forró) (forró)
4 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g búzaliszt
70 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
60 g étcsokoládé
125 mililiter Baileys

A díszítéshez:

ízlés szerint porcukor

Ezenkívül:

kevés lágy vaj vagy margarin
kevés búzaliszt

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) kikenjük margarinnal és enyhén belisztezzük. Az instant kávét a forró vízben feloldjuk, az étcsokoládét lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A margarint a porcukorral és a vanillincukorral egy keverőedényben konyhai robotgéppel (keverő spirállal) habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és pár percig habosítjuk, majd hozzákeverjük a krémlikőrt és a feloldott kávét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, keményítővel, őrölt dióval, majd apránként hozzáadjuk a likőrös masszához. A masszát az előkészített sütőformába öntjük. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a kuglófot megsütjük.

Alsó és felső sütés: 170 °C

Légkeveréses: 150 °C

sütés: 50 - 55 perc

3

Sütés után 5 percig a formában, majd sütőrácson hagyjuk kihűlni.Tálalás előtt porcukorral hintjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Diós kuglóf Baileys-zel

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 578kJ
138kcal
1160kJ
277kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből