Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Édes burger

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges falatok

Kb. 7 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes burger

Meggyszószhoz:

350 g magozott meggybefőtt
150 ml meggybefőtt leve
½ tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
60 g barna cukor
1 ek. Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
1 csipet fahéj

Tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

Kenéshez:

némi víz

Krémhez:

300 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém Vaníliaízű

Ezenkívül:

1 db tojás (felverve)
némi jégcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A meggybefőttet lecsepegtetjük, a meggy levét felfogjuk. Egy főzőedényben a meggy levéhez hozzáadjuk a citromhéjat, a barna cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és az egészet sűrű masszává főzzük. A meggyet a masszához keverjük és rövid ideig pároljuk. A leveles tésztát kitekerjük. A tészta egyik oldalát vízzel megkenjük és összehajtjuk. Egy kb. 7,5 cm átmérőjű kiszúróforma segítségével 7 lapot kiszúrunk és egy margarinnal enyhén kikent sütőformába helyezzük. A lapokat tojással megkenjük és jégcukorral megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a leveles tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 200°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 180°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 14 - 16 perc

Sütés után a tésztát sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém: Egy keverőedénybe tesszük a kimért tejet, majd a krémport és a tasakon lévő utasítás alapján felverjük. A leveles tésztalapokat félbe vágjuk és az alsó lapon a kihűlt meggyszószt egyenletesen elosztjuk, tetejére kanalazzuk a krémet, majd a felső tésztalappal befedjük. A kész süteményt a legjobb ízhatás miatt legalább 1 órára tegyük hűtőbe fogyasztás előtt.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Édes burger

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 3kJ
1kcal
2kJ
1kcal
Szénhidrát 0.2g 0.1g