Flag

Édes-epres-paprikazselé

kb. 6 üveg ((200 ml-es))
Egyszerű
40 Perc
Vörös meglepetés fenséges paprikából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Ízlés szerint a paprika héját a feldolgozás előtt eltávolíthatjuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
500 gföldieper (előkészítve, lemérve)
500 gpiros húsú paprika (előkészítve, lemérve)
1 tasakDr. Oetker Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel (vagy Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával)

Termékek megtekintése

1

Előkészítés

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és 500 g-ot kimérünk. A paprikát megmossuk, durva darabokra vágjuk, és 500 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés

A földiepret és a paprikát egy főzőedénybe tesszük és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a befőzőcukrot és jól elkeverjük. Állandó kevergetés mellett a masszát nagy lángon forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről és azonnal előkészített üvegekbe töltjük, az üveget jól lezárjuk és 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

  • Ízlés szerint a paprika héját a feldolgozás előtt eltávolíthatjuk.