Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Édes fonott konty

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Tavaszi finomság

Kb. 12 - 16 szelet

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes fonott konty

A tésztához:

250 ml tej
75 g Rama margarin
100 g kockacukor
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
60 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (M-es)
50 g mandula (aprított)

A kenéshez:

1 db felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A tejet megmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A kockacukrot mélyhűtőtasakba tesszük és sodrófa segítségével durvára aprítjuk.

2

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. A kockacukor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót. Hozzáöntjük a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva 15 percig meleg helyen állni hagyjuk.

A tésztába enyhén lisztezett munkafelületen belegyúrjuk a kockacukrot, majd 4 egyforma méretű darabra osztjuk. A darabokat kb. 40 cm hosszú hengerekké formázzuk. Közben figyelünk arra, hogy a kockacukor a „tésztában maradjon”. A 2-2 hengerbőlkeresztet formázunk úgy, hogy az egyik henger a másik alá, majd a következő fölé, a másik pedig fordítva, előbb a másik fölé, majd a következő alá kerüljön.

Először az alsó hengerek végeit óramutató járásával megegyezően a tőle balra levő hengerekre hajtjuk.

Végül a lenti végeket az óramutató járásával ellentétes irányban a jobbra levő hengerekre hajtjuk. A végeket kicsit összenyomkodjuk. Két kézzel óvatosan az egész tészta alá nyúlunk, és a fonatot betesszük a tepsibe.

Az esetlegesen lehullott cukordarabokat újra visszanyomkodjuk. A kalácsot még egyszer 30 percig meleg helyen állni hagyjuk. A tésztát a felvert tojással megkenjük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 170°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 150°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 35 - 40 perc

Sütés után a sütőpapírral együtt sütőrácsra tesszük és melegen tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Édes fonott konty

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 83kJ
106kcal
159kJ
205kcal
Zsír 0.7g 1.3g
Szénhidrát 23g 43g
Fehérje 2.6g 5g