Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Édes kenyérlapok

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó kenyércsoda

Kb. 25 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes kenyérlapok

Kelt tésztához:

160 ml tej
50 g Rama Vajas íz
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

70 g Rama Vajas íz
80 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 35 perc

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.

Töltelék: A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk.

A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütés után a kenyeret a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Édes kenyérlapok

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 90kJ
77kcal
284kJ
242kcal
Zsír 0.4g 1.2g
Szénhidrát 17g 53g
Fehérje 1.6g 5.1g