Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Édes masnik

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan csokis finomságok

kb. 36 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes masnik

A világos tésztához:

300 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
150 g margarin
1 ek. tej

A barna tésztához:

50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak) (fél tasak)
25 g búzaliszt (kb. 2 evőkanál) (kb. 2 evőkanál)

A kenéshez:

kb. 1 ek. tej

A díszítéshez:

50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét (fél tasak) (fél tasak)
kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből a masni világos része, másikból a barna része készül. A barna tészta elkészítéséhez, a tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a megolvasztott tortabevonót (a teljes tasak felét) és a lisztet. Mindkét tésztából egy-egy cipót formázunk, fóliába tekerjük és kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott" lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk, és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot a képen látható módon elcsavarjuk, és az így kapott masnikat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Édes masnik

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk