Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Édes pizza

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges kényeztetés

Kb. 16 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Édes pizza

A tésztához:

350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es)
150 ml tej

A tetejére:

kb. 1000 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcs)
150 g 20%-os tejföl (vagy zsírosabb)
1 db tojás (M-es)
25 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A díszítéshez:

kb. 50 g fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A gyümölcsöt megmossuk, megtisztítjuk, szemezzük és esetleg kisebb darabokra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük (kb. 30x40 cm), a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Kelt tészta: A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két részre osztjuk és golyókat formázunk belőle. Az egyik golyót a tepsiben nagy ovális formává nyújtjuk vagy a kezünkkel szétnyomkodjuk.

Tetejére: A zsíros tejfölt, a tojást, a cukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és a felét elkenjük a tésztán.

A gyümölcs negyedét elosztjuk rajta, a süteményt a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 30 perc

Közben előkészítjük a második pizzát, rátesszük a maradék tejfölös feltétet és a gyümölcs negyedét, végül megsütjük.

Díszítés: A pizzákra sütés után rögtön rátesszük a maradék gyümölcsöt. A fehércsokoládét apró darabokra törjük vagy forgáccsá reszeljük, és tálalás előtt a pizzákon elosztjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Édes pizza

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 130kJ
107kcal
115kJ
95kcal
Zsír 0.5g 0.5g
Szénhidrát 23g 21g
Fehérje 2.2g 2g