Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Eper szörp

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Eper szörp

Az elkészítéshez:

1000 g földieper (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
1 liter forró víz
1000 g cukor (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 70 ml folyékony édesítőszer) (nádcukor, gyümölcscukor, szorbit, vagy 70 ml folyékony édesítőszer)
10 g Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 1000 g-ot kimérünk belőle. A földiepret a forrásban lévő vízzel leöntjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük.

2

Elkészítés

Az átszűrt folyadékot egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a két evőkanál cukorral elkevert dzsemfixet és a citromsavat. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Eper szörp

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 4501kJ
1075kcal
896kJ
214kcal
(6)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egy ínycsiklandó szörp az eper zamatával

kb. 4 üveg ((500 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből