Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Eperszörp

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges gyümölcsnedű

kb. 5 üveg ((500 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Eperszörp

Az elkészítéshez:

1000 mililiter forralt víz
1000 g földieper (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
2 csapott tk. Dr. Oetker Citromsav (10 g) (10 g)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
750 g cukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk, 1000 g-ot kimérünk és egy főzőedénybe öntjük. Az epret a forrásban lévő vízzel leöntjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, majd átszűrjük.

2

Elkészítés

Az átszűrt folyadékot a főzőedénybe visszaöntjük. Két evőkanál cukorral a dzsemfixet és a citromsavat elkeverjük, és a folyadékhoz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, és további 2 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről. A forró gyümölcslevet azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Eperszörp

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 2759kJ
659kcal
502kJ
120kcal