Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Epres sárgabarack dzsem – kevesebb kalóriával

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Gyümölcsös dzsem eperrel és sárgabarackkal, Sztíviás Befőzőcukorral

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Epres sárgabarack dzsem – kevesebb kalóriával

A lekvárhoz:

500 g földieper (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
500 g sárgabarack (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és 500 grammot kimérünk. A sárgabarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apróra szeleteljük, 500 g-ot kimérünk, majd egy (kb. felét) részét pépesítjük.

2

Elkészítés

A gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Epres sárgabarack dzsem – kevesebb kalóriával

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 134kJ
32kcal
67kJ
16kcal