Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Fahéjas csiga

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fahéjas finomság

kb. 16 darab

Könnyen elkészíthető 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fahéjas csiga

A tésztához:

500 g búzaliszt
100 g porcukor
60 g lágy margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 db tojás
1 csipet
250 mililiter langyos tej
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A töltelékhez:

1 ek. margarin
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 g cukor
1 csapott tk. őrölt fahéj

A megkenéshez:

1 db felvert tojás

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit konyhai robotgéppel kb. 5 percig dagasztjuk, majd meleg helyen legalább 40-50 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 40x40 cm-es lapra nyújtjuk, megkenjük az 1 evőkanál olvasztott margarinnal, majd egyenletesen megszórjuk a cukor és a fahéjas cukor keverékével. A tésztát feltekerjük, és kb. 2-3 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a felvert tojással, majd ismét pihentetjük kb. 10-15 percig. Ezután előmelegített sütőben megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

sütés: kb. 22 - 25 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Fahéjas csiga

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk