Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Flódni pohárdesszert

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kényeztető csoda

kb. 4 - 6 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Flódni pohárdesszert

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

A mákos réteghez:

50 g darált mák
100 mililiter tej
1 kávéskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 - 2 teáskanál méz

Az almás réteghez:

2 db alma (nagy méretű, kb. 250 g) (nagy méretű, kb. 250 g)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

A diós réteghez:

80 g dióbél (finomra őrölt) (finomra őrölt)
1 kávéskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A töltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
500 mililiter hideg tej

A díszítéshez:

1 db felvert tojás (M-es) a kenéshez (M-es) a kenéshez
2 ek. kristálycukor
30 g dióbél (durvára vágott) (durvára vágott)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10-15 percet. A tejet felforraljuk, belekeverjük a reszelt narancshéjat, és ízlés szerint mézzel édesítjük. Forrás után hozzáadjuk az őrölt mákot, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg teljesen fel nem szívja a tejet, majd hűlni hagyjuk. Az őrölt dióbelet citromhéjjal elkeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, magházukat kivágjuk, majd az almahúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve, éppen egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk és hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt tepsire (kb. 30x40 cm) helyezzük. A tésztából kiszaggatunk 12 korongot (átmérőjük legyen valamennyivel kisebb, mint a deszszertes poharak szája), a maradék tésztából karácsonyi formákat, pl. csillagokat szaggatunk ki. A kiszaggatott formákat a felvert tojással megkenjük. A kristálycukrot és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a korongokat megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a formákat aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Töltelék: A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe tesszük, majd a krémpudingport – a csomagoláson leírtak szerint – kézi habverővel kb. 3 percig keverjük. Kettéosztjuk, egyik feléhez hozzákeverjük a mákot, a másikhoz pedig a diót. A desszertes poharak aljába 1-1 tésztakorongot helyezünk. Erre kanalazzuk ízlés szerint felváltva a mákos, a diós és az almás tölteléket további 2-2 tésztakoronggal.

Díszítés: A desszertek tetejét leveles tészta csillagokkal és kevés dióbéllel díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Flódni pohárdesszert

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk