Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Fondantos sütemény

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Játékos aprósütemény

kb. 60 darab

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fondantos sütemény

A tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mogyoró
150 g Rama Vajas íz
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (M-es méretű) (M-es méretű)

A dísztéshez:

200 g Dr. Oetker Fondant fehér
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Dekor Toll

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges motívumokat (Ø kb. 4 cm) szúrunk ki belőle. A motívumokat a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A fehér fondantot egy felvágott hűtőtasak oldalai között kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd a tasak mindkét oldalát leválasztjuk róla. Ugyanolyan formájú motívumokat szúrunk ki, mint az aprósüteményeké és ezeket a díszítő cukormázzal a sütikre ragasztjuk, majd a dekor tollakkal tetszőleges motívumokat rajzolunk rá, és hagyjuk megszáradni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Fondantos sütemény

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk