Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Fonott tortácskák

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fonott tortácskák

A kelt tésztához:

175 mililiter tej
100 g margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
1 db tojásfehérje (közepes méretű) (közepes méretű)
1 csapott tk.

Ezenkívül:

1 db tojássárgája (közepes méretű) (közepes méretű)
1 ek. tej

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
150 mililiter tej
150 g joghurt

A díszítéshez:

kb. 400 g szőlő (magnélküli) (magnélküli)
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
2 ek. cukor
250 mililiter fehér szőlőlé

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.

A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc).

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 20 - 25 perc

Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Fonott tortácskák

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 682kJ
163kcal
452kJ
108kcal