Flag

Fordított marcipános almatorta

kb. 12 szelet
Közepes
60 Perc
Marcipános kelt tésztás almás finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény szilva nélkül is nagyon finom!
Recipe Tips
Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A mandula réteghez
25 gmargarin
50 gmandulaforgács
30 gbarna cukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
150 gDr. Oetker Marcipán
A gyümölcsös réteghez
3 dbszilva
kb. 500 - 600 galma
A kelt tésztához
325 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Expressz Élesztő
50 gbarna cukor
1 csipet
1 dbtojás (közepes méretű)
50 gmargarin
250 mllangyos tej

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Expressz Élesztő
1

Előkészítés

A sütőformát (28 cm átmérő) kivajazzuk. Először mandulaforgáccsal, majd cukorral és a Bourbon vaníliás cukorral hintjük. A marcipánt kis darabokra vágjuk és a formában egyenletesen elosztjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és a sütőforma aljában elosztjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, majd a negyedeket vékonyan felszeleteljük, és legyezőszerűen a szilvára rétegezzük. A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A lágy tésztát közvetlenül a tálból egy lisztezett kanál hátlapjával az gyümölcsrétegre simítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 35 - 40 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a süteményt a formában hagyva egy sütőrácsra helyezzük, és 15 percig hűlni hagyjuk. A süteményt egy késsel a formától elválasztjuk, és sütőpapírral bélelt sütőrácsra fordítjuk. A formában maradt mandulát kikanalazzuk, és a süteményen elosztjuk. A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy tortatálra helyezzük.

  • A sütemény szilva nélkül is nagyon finom!
  • Ha a sütemény teteje a sütés során túlságosan barnulna, tegyünk rá sütőpapírt.