Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Franciakrémes

(2)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Finomság a sütnijó!-ról „rIKkk” Sütibarátunk receptje alapján

kb. 12 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Franciakrémes

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (275 g) (275 g)

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 mililiter tej

A tejszínhabhoz:

400 mililiter habtejszín (ízlés szerint) (ízlés szerint)
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
40 g porcukor

A tetejére:

150 g porcukor
kevés kakaópor
2 - 3 ek. víz

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A leveles tésztát kitekerjük, majd kettévágjuk, s egyenként 25*30 cm re nyújtjuk. Tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és egyenként aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a Házi Krémes krémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a kész krémet a tésztára simítjuk. Kicsit hagyjuk dermedni. Közben a hideg habtejszínt a cukor és habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A kész tejszínhabot a krém tetejére simítjuk.

A másik lapra cukormázat készítünk. A porcukrot a vízzel és kevés kakaóporral (csak a színezés miatt kell) egy tálkában simára keverjük, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon. Ha a máz megszilárdult, a tésztalapot felvágjuk 12 db kb. 7x7 cm-es négyzetre és a tejszínhabos réteg tetejére helyezzük. A francia krémest legalább 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Franciakrémes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk