Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Gesztenyés krémes

(2)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

„pezsegj20” Sütibarátunk receptje alapján

kb. 20 darab

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Gesztenyés krémes

A tésztához:

2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (2*275 g) (2*275 g)

A krémhez:

800 mililiter tej
500 mililiter hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
125 g gesztenyemassza
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém

A díszítéshez:

125 g gesztenyemassza

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A leveles tésztákat egy munkalapon egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat egymás után aranybarnára sütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

A krémhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, konyhai robotgéppel (habverő) hideg tejjel felverjük. A házi krémes krémhez hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a gesztenyés krém felét a tésztára simítjuk. Ezután a hideg habtejszínt a habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhab felét a krém tetejére simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A maradék gesztenyés krémet rákenjük a tésztára, majd a maradék tejszínhabot is rásimítjuk a krémre.

Díszítéshez a gesztenyemasszát a sütemény tetejére reszeljük, majd a kész süteményt hűtőszekrénybe helyezzük. Legalább fél napig puhulni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Gesztenyés krémes

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk