Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Húsvéti fonott kalács

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Húsvéti kalácskülönlegesség

20 szelet

Kis gyakorlat szükséges 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Húsvéti fonott kalács

A tésztához:

200 mililiter tej
200 g lágy vaj vagy margarin
750 g búzaliszt
2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Citrom Aroma
1 teáskanál ánizs (őrölt) (őrölt)
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
1 db tojásfehérje

Ezenkívül:

1 db tojássárgája
1 ek. tej
1 ek. szezámmag
3 db tojás (festett) (festett)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a vajat. Majd hagyjuk kicsit hűlni. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük..

2

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 5 percig) sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Majd enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. 3 adag tésztából vékony, kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, majd fonatot készítünk belőle. A fonatot az előkészített tepsibe fektetjük, tetejét kissé megnyomkodjuk. A maradék tésztából vékony, kb. 80 cm hosszú hengert sodrunk, majd a hengerből a fonat tetejét, három fészket alakítunk. Alufóliából kis gombócokat gyúrunk, és a tésztafészek közepébe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a kalácsot megkenjük vele. Végül a szezámmaggal megszórjuk. Meleg helyen letakarva hagyjuk kicsit pihenni, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a kalácsot megsütjük. A megsült kalácsot sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az alufólia gombócokat a főtt, festett húsvéti tojásokra cseréljük

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: 45 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Húsvéti fonott kalács

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből