Flag

Káposztás táskák

kb. 16 darab
Közepes
120 Perc
Ínycsiklandó falatok káposztával
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény tésztája lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kelt tésztához
350 gburgonya (porhanyósra főve)
100 mltej
450 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 csapott tk.cukor
2 tk.
1 dbtojás (közepes méretű)
1 dbtojásfehérje (közepes méretű)
A töltelékhez
250 gkáposzta
100 gszalonna (felkockázva)
1 ek.Rama Vajas íz
1 tk.cukor
1 kk.
1 tk.curry
frissen őrölt bors
1 tk.őrölt kömény
1 pohár20%-os tejföl (150 g)
50 gzúzott mogyoró vagy dió
A kenéshez
1 dbtojássárgája (közepes méretű)
1 ek.tej
A szóráshoz
őrölt kömény

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 percig.


Töltelék: A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk.


Picture - Countdown-Bags step 1.jpg

Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk.


Picture - Countdown-Bags step 2.jpg

A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk.


A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 20 - 25 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Hidegen vagy melegen tálaljuk.

  • A sütemény tésztája lefagyasztható.