Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Karácsonyi kuglóf

(2)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ünnepi csoda

1 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Karácsonyi kuglóf

A kevert tésztához:

50 g Dr. Oetker Marcipán
200 g Rama Vajas íz
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet
1 csapott tk. kardamom (őrölt) (őrölt)
1 csapott tk. szerecsendió (őrölt) (őrölt)
4 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
200 g búzaliszt
3 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g aszalt sárgabarack
100 g aszalt meggy vagy áfonya

A díszítéshez:

150 g porcukor
2 - 3 ek. víz
némi mandulaforgács vagy fenyőmag vagy fenyőmag

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kuglófformát (22 cm átmérőjű) margarinnal kikenjük és enyhén kilisztezzük. Az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk. A marcipánt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Kevert tészta: Egy keverőedényben a margarint és a marcipánt konyhai robotgép segítségével (habverővel) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a Bourbon vanillincukrot, Finessét, sót és a fűszereket és további 1 percig keverjük, míg sima, sűrű masszát kapunk. A tojássárgáját egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd konyhai robotgép középső fokozatán az egészet sima tésztává keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a lisztes masszához óvatosan hozzákeverjük. A meggyből és az asztalt sárgabarackból 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez félreteszünk, a többit a masszához forgatjuk, majd kuglófformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk. A formát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C

Légkeveréses: kb. 150 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 45 - 50 perc

Sütés után a süteményt 10 percig a formában, majd sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A porcukrot a vízzel elkeverjük, hogy egy sűrű mázat kapjunk. A kuglófot a mázzal leöntjük, majd azonnal fenyőmaggal, aszalt meggyel és sárgabarackkal szórjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Karácsonyi kuglóf

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk