Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Karamell-nugátos csigák

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mogyorós kényeztetés

12 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Karamell-nugátos csigák

A muffin formához:

12 db muffin papír

A töltelékhez:

150 g mandula (aprított)
50 g cukor
50 ml habtejszín

A tésztához:

225 ml tej
75 g Rama margarin
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet
1 db tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Ezen kívül:

100 g mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A muffin papírokat a formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A mandulát serpenyőben közepes hőfokon kevergetés közben megpirítjuk. A cukrot összekeverjük a mandulával, és amikor a cukor már világosbarna és megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, majd krémes masszává keverjük, kissé felfőzzük. A tölteléket átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.

Kelt tészta: A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A kihűlt töltelékbe belekeverjük a mogyorókrémet. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk és téglalap alakúra (kb. 35x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük rajta. A tésztalapot az egyik oldalról feltekerjük. A tekercset kb. 12 darab egyforma vastag szeletre vágjuk, majd az elvágott felével felfelé a muffin formába tesszük. A muffin formát rácson a sütő alsó felébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 25 - 30 perc

A süteményt a muffin papírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni akár langyosan is fogyaszthatjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Karamell-nugátos csigák

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 188kJ
189kcal
185kJ
187kcal
Zsír 1.1g 1.1g
Szénhidrát 41g 40g
Fehérje 4.3g 4.2g