Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Kelt gofri kompóttal

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kompótos varázslat

kb. 15 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kelt gofri kompóttal

A gofrisütőhöz:

kevés margarin

A tésztához:

150 mililiter tej
150 g vaj
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 ek. cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
125 g jégcukor (elhagyható) (elhagyható)

A kompóthoz:

1 üveg szilva (lecsöpögtetve 385 g) (lecsöpögtetve 385 g)
50 g meggy (szárított) (szárított)
25 g cukor
1 ek. citromlé
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
ízlés szerint őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg vagy őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütéshez előkészítjük a gofrisütőt.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.

Kompót: A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.

Tészta: A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.

Sütés: Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Kelt gofri kompóttal

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk