Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Leveles csillagok

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Játékos falatok

kb. 4 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Leveles csillagok

Tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta

Kenéshez, szóráshoz:

1 db tojás (felverve) (felverve)
némi reszelt parmezán sajt

Lazacos töltelékhez:

½ db sárgarépa
1 ek. víz
1 ek. olívaolaj
némi újhagyma (apróra vágva) (apróra vágva)
némi kapor
1 csipet bors
2 ek. 20%-os tejföl
100 g füstölt lazacfilé (felkockázva) (felkockázva)

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C

Légkeveréses: kb. 170 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 22 perc

Töltelék: A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt is. A tölteléket a csillagok mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Leveles csillagok

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk