Flag

Málna-őszibarack dzsem

kb. 6 - 7 üveg ((200 ml-es))
Közepes
40 Perc
Gyümölcsösen frissítő dzsem a vasárnapi reggelihez
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az őszibarack dzsemhez
400 gőszibarack (előkészítve mérjük le)
100 ml100%-os narancslé
0,5 tasakDr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
A málna dzsemhez
500 gmálna (előkészítve mérjük le)
1 tasakDr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
0,5 tasakDr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
1

Előkészítés

Az őszibarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. A málnát óvatosan leöblítjük, megtisztítjuk, és 500 g-ot kimérünk. A narancsléből 100 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Őszibarack dzsem: Az őszibarackot és a narancslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.


Málna dzsem: A málnát egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vanília aromát és a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült őszibarackdzsem tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.