Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Málna-őszibarack dzsem

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Gyümölcsösen frissítő dzsem a vasárnapi reggelihez

kb. 5 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Málna-őszibarack dzsem

Az őszibarack dzsemhez:

400 g őszibarack (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
100 mililiter 100%-os narancslé
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával

A málna dzsemhez:

500 g málna (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
½ tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az őszibarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. A málnát óvatosan leöblítjük, megtisztítjuk, és 500 g-ot kimérünk. A narancsléből 100 ml-t kimérünk.

2

Elkészítés

Őszibarack dzsem: Az őszibarackot és a narancslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.

Málna dzsem: A málnát egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vanília aromát és a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült őszibarackdzsem tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Málna-őszibarack dzsem

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk