Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mandulás teafilter

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mandulás finomság

Kb. 50 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mandulás teafilter

A tésztához:

275 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
50 g méz
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)
100 g margarin
50 g őrölt mandula

A díszítéshez:

1 púpozott evőkanál őrölt mandula

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, kb. fél cm vastag lappá nyújtjuk, majd kb. 5,5 x 3,5 cm nagyságú lapokra vágjuk. A tésztalapokat a sütőtepsibe fektetjük és a lapok egyik oldalának csücskeit behajtjuk úgy, hogy egy teafilterre emlékeztessen, majd a visszahajtott sarkok között egy szívószállal átszúrjuk. A süteményt végül megszórjuk az őrölt mandulával, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 perc

A megsült süteményt sütőpapírral együtt, egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mandulás teafilter

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 19kcal 4kJ
181kcal
Zsír 0.1g 0.6g
Szénhidrát 4.2g 39g
Fehérje 0.5g 4.6g