Flag

Marcipános csokoládétorta

kb. 8 szelet
Közepes
60 Perc
Ellenállhatatlan marcipános-csokis finomság
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A torta lefagyasztható.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A tésztához
30 gmargarin
50 gDr. Oetker Marcipán
2 dbtojás (közepes méretű)
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
75 gbúzaliszt
1 csapott tk.Dr. Oetker Sütőpor
A krémhez
400 mlhideg tej
4 ek.Amaretto (mandulalikőr)
1 tasakDr. Oetker Csokoládés Tortakrém
Ezenkívül
kb. 2 ek.Amaretto (mandulalikőr)
A díszítéshez
kb. 1 púpozott tk.Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
Picture - Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
1

Előkészítés

Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kivajazunk és sütőpapírral bélelünk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg krémes állagú lesz, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat egy keverőedényben konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan a masszához adjuk és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a konyhai robotgép alacsony fokozatán a masszához keverjük. Végül a margarinos marcipán masszát is a tésztához adjuk. A tésztát a kapcsos sütőformában (18 cm Ø) egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 20 - 22 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


Sütés után a sütőforma keretét eltávolítjuk, a sütemény sütőpapírral bélelt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk, és a tortalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra helyezzük. A krémhez a tortakrémport a tej és a mandulalikőr (4 evőkanál) hozzáadásával, konyhai robotgép (habverő) legmagasabb fokozatán 3 percig verjük. A krém felét az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a felső tortalapot, és mandulalikőrrel (2 evőkanál) meglocsoljuk. A tortát a maradék krémmel bevonjuk és kb. 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Díszítéshez meghintjük holland kakaóporral.

  • A torta lefagyasztható.