Flag

Marcipános szarvacska

kb. 16 darab
Közepes
60 Perc
Marcipános varázslat kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A sütemény lefagyasztható.
Recipe Tips
A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kelt tésztához
150 mltej
75 gmargarin
400 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
25 gporcukor
1 csapott tk.
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
2 dbtojás (közepes méretű)
A töltelékhez
100 gétcsokoládé
1 tasakDr. Oetker Marcipán
A kenéshez
kb. 1 ek.tej

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a vajat felolvasztjuk benne. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, ill. a meleg tejes-margarinos keveréket és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és egy kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.


A töltelékhez a csokoládét apró darabokra vágjuk. A marcipánt tészta méretűre kinyújtjuk, a tésztára helyezzük és picit rányomjuk, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. A csokoládédarabokat a cikkek külső szegélyén egyenletesen elosztjuk. Minden tésztaszeletet a hegyes vége felé feltekerünk, és a végével lefelé tepsibe helyezünk. A szarvacskákat tejjel megkenjük és meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 15 - 18 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

  • A sütemény lefagyasztható.
  • A szarvacskák csokoládé nélkül, csak marcipánnal töltve is nagyon finomak.