Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Marcipános-túrós kalács

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Marcipános-túrós finomság

kb. 15 - 18 szelet

Könnyen elkészíthető 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Marcipános-túrós kalács

A tésztához:

375 g mazsola
100 mililiter rum
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
150 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt) (őrölt)
1 késhegynyi kardamom (őrölt) (őrölt)
1 késhegynyi gyömbér (őrölt) (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt) (őrölt)
1 késhegynyi fahéj (őrölt) (őrölt)
1 db narancs reszelt héja
2 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)
200 g lágy vaj vagy margarin
250 g túró (zsírszegény) (zsírszegény)
250 g mandula (forgácsolt) (forgácsolt)
150 g citrom reszelt héja (kandírozott) (kandírozott)
100 g narancs reszelt héja (kandírozott) (kandírozott)

Ezenkívül:

200 g Dr. Oetker Marcipán
100 g lágy vaj vagy margarin
50 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A mazsolát fedeles dobozban 1-2 evőkanál rumba áztatjuk, és lezárva egy éjszakán át állni hagyjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A mandulaforgács, a citrom- és a narancshéj, valamint a mazsola kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót (a maradék rumot is), és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A mandulaforgácsot, a citromhéjat, a narancshéjat és a lecsöpögtetett mazsolát alacsony fokozaton a tésztába keverjük. Majd meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát 30 x 30 cm-es, a marcipánmasszát 28 x 20 cm-es lappá nyújtjuk, és a marcipánlapot a tésztalapra helyezzük.A tésztát feltekerjük, majd a nyújtófa segítségével kicsit kinyújtjuk. A tészta két szélét a közepe felé behatjuk, majd a tészta középső részét hosszanti irányban kicsit kiemeljük. Végül a tésztát a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk. A megsült süteményt az olvasztott vaj felével megkenjük, és megszórjuk a porcukor felével. A süteményt sütőrácson kicsit hűlni hagyjuk, majd az előbbi folyamatot megismételjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: 65 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Marcipános-túrós kalács

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1260kJ
301kcal
829kJ
198kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből