Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mennyei hírnökök

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mennyeien ínycsiklandó finomságok

kb. 40 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mennyei hírnökök

A tésztához:

250 g búzaliszt
½ csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
125 g margarin
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)

A töltelékhez:

kb. 50 g tejcsokoládé (nagyobb darabokra törve) (nagyobb darabokra törve)

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Toll csokoládé- és karamellízű

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és csillag alakú kiszúróformával (kb. 8 cm átmérőjű) kiszaggatjuk. A csillagokat az előkészített tepsibe helyezzük, majd a csokoládédarabokat a csillagok közepére helyezzük és tetszés szerint, egy vagy mindkét csillagcsúcsot ráhajtjuk, és kissé a csokoládéhoz nyomjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. A csillagokat ízlés szerint dekor tollal díszítjük, szemet-szájat rajzolva rá.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mennyei hírnökök

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk