Flag

Mogyorós kiflik

kb. 40 darab
Közepes
60 Perc
Ellenállhatatlan finomságok mogyoróval
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A kifliket még sütés előtt megkenhetjük tejjel és őrölt mogyoróval megszórhatjuk.
Recipe Tips
Jól záródó dobozban a kiflik akár 2 hétig is eltarthatóak.
Recipe Tips
A töltetlen kiflik tetejére csurgassunk ízlés szerint mogyorókrémet.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A linzertésztához
300 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Sütőpor
150 gmargarin
100 gporcukor
1 tasakDr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 dbtojás (közepes méretű)
50 gzúzott mogyoró
1 csipet
A töltelékhez
50 gmogyorókrém
A díszítéshez
porcukor

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Sütőpor
1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd fél cm vastagságúra elnyújtjuk. A tésztából kb. 5 cm átmérőjű kiszúróformával először egy korongot, majd kb. 1,5 cm széles kifliket szúrunk ki. (A szaggatáshoz előbb fagyasztózacskóval is letakarhatjuk a tésztát). A kifliket az előkészített tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 12 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 160 °C


A töltelékhez a mogyorókrémet egy fagyasztózacskóba töltjük, jól lezárjuk, majd gőz felett megolvasztjuk. A fagyasztózacskó sarkát picit kivágjuk, és a kiflik hátsó oldalára egy-egy cseppnyi mogyorókrémet nyomunk, majd összeragasztjuk őket. A kifliket végül porcukorral hintjük.

  • A kifliket még sütés előtt megkenhetjük tejjel és őrölt mogyoróval megszórhatjuk.
  • Jól záródó dobozban a kiflik akár 2 hétig is eltarthatóak.
  • A töltetlen kiflik tetejére csurgassunk ízlés szerint mogyorókrémet.