Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mogyorós-tojáshabos sütemény

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kreatív finomság

kb. 40 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mogyorós-tojáshabos sütemény

A tésztához:

2 db tojásfehérje (M-es méretű tojásból) (M-es méretű tojásból)
200 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 csepp Dr. Oetker Rum Aroma
kb. 250 g darált mogyoró

Ezenkívül:

kb. ½ tubus Dr. Oetker Ételszínezék zöld
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Tészta: A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Porcukrot szitálunk rá és fokozatosan hozzákeverjük. A díszítéshez hűtőtasakba teszünk kb. 2 evőkanál felvert tojásfehérjét, majd félretesszük. A vanillincukrot, az aromát és a mogyoró felét óvatosan a legalacsonyabb fokozaton a maradék felvert tojásfehérjéhez keverjük. A mogyoró maradékából annyit gyúrunk bele a tésztába, hogy az alig ragadjon. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét zöld ételszínezékkel, a másik felét pedig kakaóval összegyúrjuk. A munkafelületet meghintjük porcukorral és a tésztákat külön-külön 1 cm vastagra nyújtjuk. Háromszögeket (kb. 5x4 cm) vágunk ki vagy motívumokat szúrunk ki, majd azokat a tepsibe helyezzük. A hűtőtasak egyik csücskét levágjuk és a tésztadarabokat tetszés szerint a felvert tojáshabbal díszítjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 140 °C

Légkeveréses: 120 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 20 - 22 perc

Miután kivettük a süteményt, az alja legyen még egy kicsit puha. Az aprósüteményt sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mogyorós-tojáshabos sütemény

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk