Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Morzsás szilvatorta

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan szilvás csábítás

kb. 12 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Morzsás szilvatorta

A morzsatésztához:

75 g margarin
100 g zabpehely (finomszemű) (finomszemű)
100 g porcukor

A töltelékhez:

1 üveg szilvabefőtt (kb. 380-400 g) (kb. 380-400 g)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g porcukor
200 mililiter almalé
50 g mandulaforgács

A kelt tésztához:

300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 mililiter tej
100 g margarin
1 db tojás (közepes méretű) (közepes méretű)

A díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Kész Cukormáz

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A morzsatésztához a margarint egy teflonedényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot és alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 35 - 40 perc

Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kész cukormázat a tasakban kézzel kicsit átgyúrjuk, és a süteményt ízlés szerint díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Morzsás szilvatorta

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből
Top 10 recept Legújabb receptek
1.
1.