Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mozart szelet

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mozart szelet

A kelt tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 db tojássárgája (közepes méretű)
300 g dió (darált)
100 g tejcsokoládé (apróra darabolt)
3 ek. búzaliszt
6 db tojásfehérje (közepes méretű)
200 g Hermann-tészta

A krémhez:

500 ml tejszín (hideg)
3 ek. porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 ek. Mozart likőr

A mázhoz:

1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
100 ml Mozart likőr

A szóráshoz:

kevés csokoládéreszelék

Elkészítés

Elkészítés

1

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Alsó és felső sütés: 180°C

Légkeveréses: 160°C

sütés: 30 perc

2

A Hermann-tészta elkészítése:

A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mozart szelet

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 275kJ
66kcal
377kJ
91kcal
Zsír 7.4g 10g
Szénhidrát 0.2g 0.3g
Fehérje 0.1g 0.1g